Bruegeljaar 2019

2019, het Bruegeljaar!

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed. Zowel in Vlaanderen als in het buitenland wordt de schilder herdacht. De Erfgoedcel nodigt je uit op Bruegelbanketten, onderzoekt waarom we bruegelen in Pajottenland & Zennevallei en organiseert de expo Bruegel Vertekend. De onroerend erfgoeddienst laat de expo 'Uit Bruegel gegrepen de regio rondreizen'. 

Ontdek het allemaal via de website www.bruegelvertekend.be!

Expo: Bruegel vertekend

Vijf topillustratoren, Carll Cneut, Sassafras De Bruyn, Lobke Rondelez, Fatinha Ramos en Delphine Frantzen, gingen, beïnvloed door het Pajotse landschap en haar bewoners,  al tekenend aan de slag op reproducties van werken van Bruegel. Het eindresultaat is een tentoonstelling vol nieuwe Bruegels, een creatieve denkoefening in ‘Wat zou Bruegel schilderen als hij vandaag nog steeds in het Pajottenland zou rondlopen?’. De expo neemt je mee op een treffende, hilarische maar ook confronterende ontdekkingstocht.

Meer info

Reizende expo: uit Bruegel gegrepen

Wat krijg je als je twee van Bruegel’s meesterwerken combineert met archeologische objecten gevonden in het Pajottenland en de Zennevallei? Een leuke tentoonstelling die je een blik geeft in de 16e-eeuwse cultuur waarin Bruegel leefde!

We tonen je objecten die je kan terugvinden op twee van zijn meesterwerken, namelijk “Triomf van de dood” en “Bruiloftsmaal”. Kom en laat je meeslepen in een verhaal van
16e-eeuwse gewoontes en ontdek hoe men vroeger omging met het leven en de dood. Uit Bruegel gegrepen, objecten van bij ons, zal rondreizen in de regio en kan je bezichtigen in Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal, Halle en Affligem.

Meer info

Contact

Wil je meer info over deze projecten?

Of plan je zelf een activiteit rond Bruegel? 

Breng ons op de hoogte! info@erfgoedcelpz.be - 02 451 69 47

www.bruegelvertekend.be