Doe mee aan onze boekenruil!

04.01.2021

Zoals de traditie het wil, lezen kinderen op 1 januari hun nieuwjaarsbrief voor om de start van het nieuwe jaar te vieren.  De nieuwjaarsbrief van de Cultuurregio kan dus niet ontbreken.Wij wensen je fijne feesten en een gelukkig nieuwjaar!

Waar komt deze traditie toch vandaan?

De oudste nieuwjaarsbrieven dateren uit de 16e eeuw. Het waren toen vooral adellijke jongens die Latijnse gedichten schreven. Zo konden ze hun familie tonen wat ze al hadden geleerd en nadien ontvingen ze een beloning, meestal een boek. Door de invoer van de leerplicht in België is de traditie sinds 1914 wijdverspreid.

Graag willen we deze traditie eer aan doen, daarom organiseren we een boekenruil. Doe je mee?
Geef dan een seintje aan Benedicte en bezorg haar je adres via Benedicte.Roose@dilbeek.be.
Jij krijgt dan een adres van iemand anders waarnaar jij een boek kan opsturen: dit kan je favoriete roman, een klassieker, je lievelingsstrip als kind, je kookboek met favoriete recept,… zijn. Keuze genoeg!

Uiteraard krijg je dan ook zelf een boek opgestuurd. Op deze manier hopen we jullie toch een beetje met elkaar in contact te brengen.

Doe je mee aan onze eindejaarsactie? Neem dan een foto en bezorg ons deze. Gebruik de hashtag #nieuwjaarstradities en tag onze organisatie op sociale media zodat we de boekuitwisseling kunnen volgen!