ERFGOEDTIP: Online cursus Cultureel Erfgoed

09.11.2012

Vanaf 8 november 2012 biedt de Open Universiteit van Nederland de gratis online cursus Cultureel erfgoed: van Paleis Soestdijk tot Sinterklaas aan. Cultureel erfgoed is alles wat een samenleving de moeite van het bewaren waard vindt. Maar niet alles kan bewaard worden, er moeten keuzes worden gemaakt. Deze cursus laat zien hoe die keuzes gemaakt worden, met welke argumenten, en door wie. De cursus is dan wel gericht op Nederland maar kan zeker van pas komen voor geïnteresseerden die zich verder in het erfgoedveld willen verdiepen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die in cultureel erfgoed geïnteresseerd is. De gratis online cursus Cultureel erfgoed biedt een laagdrempelige introductie op het thema en is gebaseerd op actuele, wetenschappelijke discussies. De cursus bevat toegankelijke teksten (speciaal geschreven om van het scherm te lezen) en vele afbeeldingen en filmpjes die de tekst verlevendigen en verduidelijken. De vorm van de cursus is zelfstudie, maar de cursus bevat een discussieforum waarop cursisten ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar indien nodig verder kunnen helpen.
De cursus bestaat uit vier delen van elk zes studie-uren. Elk deel wordt afgesloten met een zelftoets. Cursisten die een certificaat willen behalen, kunnen voor circa 125 euro zich inschrijven voor een tentamen dat bij voldoende resultaat recht geeft op een certificaat.

Meer info vind je op hun website.

Labels: erfgoedtip

Reageer