Generaties al spelend verbinden. Speel mee met Levenswandeling

18.11.2019

Zit nooit meer verlegen om gespreksstof én kom meer te weten over je verleden dankzij Levenswandeling. Het spel neemt je aan de hand van 6 categorieën mee in het verleden: kindertijd, geloof & feesten, relaties & kinderen, in & rond het huis, beroep & vrije tijd en als laatste categorie mijn dorp/stad.

Ideaal om je medespelers te leren kennen op een op een andere manier.  Wat is het mooiste cadeau dat je als kind van Sinterklaas kreeg? Herinner je je nog je eerste kus? Kan je enkele zinnen in jouw dialect zeggen?

Zin om mee te spelen? Verzeker je dan snel van jouw exemplaar!

Levenswandeling is bovendien een ideaal instrument om met ouderen in dialoog te gaan. Ook mantelzorgers  en verzorgenden kunnen het spel gebruiken ter ondersteuning van personen met dementie.  In het spel staat immers reminisceren centraal. Reminisceren betekent het ophalen van herinneringen, waarbij de nadruk ligt op de eigen ervaringen van de deelnemers. Een reactie vanuit het animatieteam WZC Sint-Felix, Herne: “ De mensen vinden het zo interessant dat ze niet merken hoe lang ze al bezig zijn. Het is zowel voor de animator als de bewoners een zeer interessant en zinvol spel. Het is ook een sociaal gebeuren, mensen ontmoeten elkaar en leren mekaar op deze manier ook beter kennen."

Geef je les in het NT2-onderwijs? Ben je vrijwilliger bij het Praatcafé of Café Combinne? Ook dan kan je met Levenswandeling aan de slag!

Het spel werd ontwikkeld in het kader van Erfgoeddag 2017, dat in het thema ‘Zorg’ stond. Volgend op de vele positieve reacties in de regio werd beslist om het spel éénmalig op grotere oplage te lanceren voor gans Vlaanderen. Wees er dus snel bij.

Reageer