GEZOCHT: Platto. Feest voor erfgoed en film zoekt enthousiaste filmers!

19.09.2012

Erfgoed leeft als nooit tevoren. Daarbij denken we niet alleen aan oude tradities, kunstwerken of gebouwen. Ook een kaartavond of de duiventil van opa kunnen erfgoed zijn. Of wat dacht je van recent en erg levend erfgoed zoals carnaval, missverkiezingen, kermissen of cantussen? En ook ‘nieuwkomers’ zoals het Chinese Nieuwjaar of het Suikerfeest zoeken hun weg in ons culturele landschap. Filmfestival Platto geeft dit allemaal een plaats.

Iedereen die zich graag laat inspireren door zijn omgeving, is welkom om een kortfilm in te sturen voor dit filmfestival. Deelnemers moeten de jury tonen hoe ze het lokale erfgoed of het sociale leven rondom hen zien. De kortfilm moet natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen: hij moet recent gemaakt zijn, in het Nederlands of een Vlaams dialect, erfgoed moet centraal staan, de film mag niet commercieel zijn en mag maximaal 30 minuten duren. De inzendingen worden door een professionele jury geselecteerd en de beste inzendingen uit de categorieën ‘Jeugd’ en ‘Volwassenen’ worden bekroond. Wie zelf geen ambitie heeft om te filmen, kan natuurlijk gewoon komen kijken.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via www.platto.be tot en met 30 december 2012. Kortfilms moeten ingestuurd worden vóór 31 maart 2013. Op onze website kan je ook terecht voor meer informatie, handige tips en het reglement.

Filmfestival Platto - Waar en wanneer?

11 en 12 mei 2013
G.C. Koetshuis - Kristus Koninglaan 4 - 1760 Roosdaal

Labels: filmfestival

Reageer