GEZOCHT: Vrijwilligers gezocht: collecties in kaart

07.08.2012

Is erfgoed een passie of een uit de hand gelopen hobby? Dan moeten we elkaar zeker ontmoeten

De erfgoedcel Pajottenland Zennevallei bouwt voor en met 16 gemeenten uit de regio Pajottenland & Zennevallei een werking uit die erfgoedorganisaties en het erfgoed zelf ten goede komt. Om met lokaal erfgoed te kunnen werken, is een goede kennis van het plaatselijke erfgoed erg belangrijk. De erfgoedcel is daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om het erfgoed en de erfgoedorganisaties uit de regio mee in kaart te brengen.

Daarom zoekt de erfgoedcel PZ geëngageerde vrijwilligers om samen het erfgoed en de erfgoedspelers in het Pajottenland en de Zennevallei mee in kaart te brengen. We starten in 2012 en we werken in 2013 verder.

Wat mag je verwachten?

bevragen van erfgoedorganisaties en –collecties uit een deelgebied, digitaal verwerken van de verkregen en bestaande gegevens in de databank, mee opstellen van een eindrapport.

Jouw profiel

Er is geen specifieke kennis vereist, het belangrijkste is dat je interesse hebt in erfgoed en bereid bent om bij te leren.

Ons aanbod

Je maakt kennis met lokale erfgoedcollecties en erfgoedorganisaties.

Je maakt mee deel uit van de erfgoedwerking in de regio.Onkosten worden vergoed.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Contacteer ons zeker. We voorzien voor alle geïnteresseerden een meet and greet, want wij willen vooral weten hoe we elkaars inzet kunnen benutten!

Erfgoedcel: koen.demarsin@dilbeek.be of 0498/922.844.

De deelnemende gemeentes zijn: Bever, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat.

Reageer