LEESTIPS: Religieus erfgoed in de media

17.04.2019

Zeker de laatste dagen, voornamelijk vanwege de tragische brand in de Parijse Notre-Dame, kreeg religieus erfgoed heel wat media aandacht. Maar ook eerder deze maand verschenen er enkele interessante artikels over de zorg voor dit erfgoed. We maakten een selectie. 

Wat met de brandveiligheid van onze kerken en kathedralen? 'Er zijn zeer weinig regels'

Naar aanleiding van de brand in de Parijse Notre-Dame is er ook in Vlaanderen heel wat te doen rond de brandveiligheid van ons erfgoed. Knack interviewde Jonas Danckers van het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur. Het volledige artikel leest u hier.

De opmaak van een kerkenbeleidsplan

In het TV-programma 'De Zevende Dag' focuste men dan weer op het herbestemmen van kerken. Het kerkenbeleidsplan voor de Kortrijkse kerken was gespreksonderwerp. Burgemeester Vincent Van Quickenborne, Geert Morlion, deken van Kortrijk, en Kristof Lataire, zelfstandig consulent bij Kapittel zaten rond de tafel. Herbekijk hier het fragment! 

Herbestemming van kerkelijke collecties

In het tijdschrift ‘Faro. Tijdschrift over cultureel erfgoed’ (12 (2019), 1) verscheen het artikel: ‘Voor de eeuwigheid’ van Annemie Van Dyck en Bert Van der Veken. De auteurs hebben het over het waarderen, selecteren en herbestemmen van roerend religieus erfgoed. Hier vind je het artikel terug!

 

 

Labels: WegvanGod

Reageer