Naaitalent in Herne gezocht en gevonden!

28.08.2019

De Sint-Petrus en Pauluskerk in Herne is een van de kerken die momenteel geïnventariseerd wordt binnen het project 'Weg van God'. Elke dinsdagnamiddag komt een enthousiast team van vrijwilligers samen om er de religieuze objecten te inventariseren.

De kerk in Herne bewaart aanzienlijk wat textiel, waaronder stola’s, altaarkleden en kazuifels. Deze stukken worden beschreven, gemeten, gefotografeerd en, tot slot, ook fysiek genummerd.

Door de objecten fysiek te nummeren is er een rechtstreekse link tussen het object en de fiche met informatie over en foto's van het object. Het nummeren van textiel gebeurt met naald en draad: slechts met een paar steekjes wordt een katoenen lintje aangebracht. Op die manier kan het label met het unieke objectnummer verwijderd worden zonder het object te beschadigen. Verder is het ook belangrijk dat het nummer dat aangebracht wordt duidelijk leesbaar is en op een niet opvallende plaats wordt aangebracht.

Ook zin om mee te werken aan de digitale erfgoedinventaris van de kerk van Herne? Geef een seintje aan birgit via birgit@erfgoedclpz.be of 0492 18 32 69!

Labels: WegvanGod

Reageer