Nostalbus

De Nostalbus rijdt de regio rond! Zie je hem staan? Spring dan zeker eens binnen! In deze bus ontdek je de geschiedenis van mobiliteit in onze regio aan de hand van oude foto’s, filmpjes en liedjes. Je ontdekt eveneens wat er verder nog in de regio rond mobiliteit te beleven valt!

De bus reist onze regio rond en zal vanaf 15 april op diverse locaties in de regio te bezoeken zijn.  Deze Nostalbus kan een leuk extraatje zijn bij een jaarmarkt, gemeentelijk evenement of activiteit. Op die manier komt een breed publiek in contact met het mobiliteitserfgoed van onze regio.Wil je graag de Nostalbus in jouw gemeente ontvangen? Contacteer dan de erfgoedcel voor meer informatie.

Vanaf oktober 2012 rijdt de bus ook naar scholen! In de bus bevindt zich een educatief spel rond mobiliteit voor leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar. Meer informatie vind je hier.

De Nostalbus werd mogelijk gemaakt dankzij: Zuidwestbrabants Museum Halle, Bellingahaim vzw, Stadsarchief Halle, Het Lenniks Archief, Tramsite Schepdaal, Heemkring Bodeghave, Sint-Pieters-Leeuw (archief, kunstacademie,…), Godelieve Eeckhoudt, Museum van het Belgisch Trekpaard, Rausa, Beersel (archief, heemkring,…), Pepingen, Beatrice Carlier, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei.