OPROEP: Stem op 'Misia's Missie' voor de bib Web Awards!

06.11.2017

Educatief pakket ‘Misia’s missie’ genomineerd voor de bib web awards

Voor de 4de keer reikt de bibliotheekschool van Gent de bib web awards uit. Het educatieve pakket ‘Misia’s missie. Op speurtocht in het familieverleden” werd genomineerd in de categorie ‘Vroeg wijs’ . Om te kunnen winnen in onze categorie én om kans te maken op de publieksprijs hebben we jullie hulp nodig. Je kan nog t.e.m. 10 november 2017 stemmen op ons door te surfen naar https://nl.surveymonkey.com/r/bibwa2017 (doorscrollen naar ‘Vroeg wijs’ – Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei).

Via het pakket “Misia’s missie” bieden we een educatief lessenpakket aan, waarin we kinderen uit de tweede graad lager onderwijs laten kennismaken met de boeiende wereld van de familiegeschiedenis. Kinderen leren er meer over hun voorouders, over hun naamgeschiedenis en gaan ook creatief aan de slag door een herinneringsdoos te maken. In het lessenpakket staat ook een archiefbezoek ingeroosterd. Het educatief pakket is voor iedereen gratis online beschikbaar via www.erfgoedindeklas.be en via www.familiegeschiedenis.be.

Het pakket werd ontwikkeld door een samenwerking van verscheidene erfgoedorganisaties: Stadsarchief Halle - den Ast, Gemeentearchief Dilbeek, Familiekunde Dilbeek, Familiekunde Vlaanderen, Vzw Servais en Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei in samenwerking met het expertisecentrum Onderwijsinnovatie VIVES campus Tielt/Kortrijk en met steun van Provincie Vlaams-Brabant. 

Reageer