OPROEP: win twee werkkrachten voor een erfgoedjob

22.05.2020

Heb jij een helpende hand nodig? Op 15 oktober 2020 is het naar jaarlijkse gewoonte Zuiddag. Scholieren gaan dan een dag werken en storten hun loon door naar een goed doel. Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei werft twee leerlingen aan. Niet om werk voor de erfgoedcel te verzetten, wel om voor jouw organisatie te komen werken!

De scholieren, van het vierde tot het zevende jaar middelbaar onderwijs, werken dit jaar voor KIYO, een organisatie die inzet op het versterken van jongeren in Brazilië, België én de Filipijnen. Voor welke klus wil jij de twee scholieren aanwerven? Het leukste, boeiendste of origineelste voorstel mag de twee werkkrachten verwelkomen. Erfgoedcel PZ betaalt het loon uit.

Je kan hen inschakelen om jouw erfgoedcollectie in te geven op erfgoedplus.be, of hen een rondleiding voor scholen te laten testen. Of zet het jong geweld in om een promofilmpje te maken voor jouw komende erfgoedactiviteit. Alles kan, zolang het met lokaal culturele erfgoed te maken heeft. Voorgaande jaren werkten scholieren al mee met het onderhoud van de kruidentuin in de Abdij van Affligem en het inventariseren van de kerkcollectie in de kerk van Kester.

Elke vereniging, instelling, organisatie of gemeente uit de regio P&Z kan een voorstel indienen. Doe ons een leuk voorstel voor 10 augustus 2020 via judith@erfgoedcelpz.be. Bezorg ons de volgende informatie: een taakomschrijving – locatie werkplek – hoe ga je de leerlingen in je organisatie ontvangen. En wie weet mogen jullie de leerlingen ontvangen!

Zuiddag is een initiatief van Youca vzw

Reageer