TriPZ

Ken je TriPZ al? TriPZ staat voor Trips met de klas in Pajottenland & Zennevallei. Het is een vrolijk kuiken dat leerkrachten en hun klas graag meeneemt op ontdekkingstocht in de regio Pajottenland & Zennevallei. Op www.tripzmetdeklas.be helpt TriPZ leerkrachten met het vinden van een leuke en boeiende klasuitstap!

In de regio Pajottenland & Zennevallei zijn er enorm veel monumenten, musea en natuurplekken die je op een educatieve manier met de klas kan bezoeken! TriPZ wil kinderen de kans geven om hun eigen buurt te ontdekken en te proeven van de rondleidingen, workshops en lespakketten die speciaal voor hen werden ontwikkeld. De dynamische en duurzame website www.tripzmetdeklas.be maakt het educatief aanbod rond erfgoed en natuur in de regio eenvoudig doorzoekbaar. Met behulp van verschillende zoekcriteria en zoekfuncties probeert TriPZ leerkrachten wegwijs te maken in het zeer diverse aanbod van onze enthousiaste en geëngageerde streekpartners.

Op de website vind je:

  • Vast en tijdelijk educatief aanbod rond erfgoed, kunst, natuur, landbouw, …
  • Rondleidingen, workshops, educatieve pakketten, uitleenmateriaal, …
  • Leuke schoolprojecten
  • Nieuws op maat van leerkrachten
  • Subsidiemogelijkheden
  • Tips voor vervoer

Op de hoogte blijven van dit project doe je door de TriPZ-facebookpagina te volgen of je in te schrijven op de TriPZ-nieuwsbrief!

TriPZ is ontstaan vanuit het educatieoverleg en uitgewerkt door Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met tal van lokale partners en met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant.