TriPZ

Wie erfgoed echt wil beleven, die moet er op uit trekken en in het verleden gaan graven! En neen, daarvoor hoef je niet naar de grote musea in Brussel of Gent. Ook in het Pajottenland en de Zennevallei kan je er met de klas op uit. TriPZ helpt je op www.tripzmetdeklas.be graag met het vinden van een leuke en boeiende uitstap op maat van jouw klas!

TriPZ staat voor Trips met de klas in Pajottenland & Zennevallei. Het is een vrolijk kuiken dat jou en je klas graag meeneemt op ontdekkingstocht door de regio Pajottenland & Zennevallei. 

In de regio Pajottenland & Zennevallei zijn er enorm veel monumenten, musea en natuurplekken die je op een educatieve manier met de klas kan bezoeken! TriPZ wil kinderen en jongeren de kans geven om hun eigen buurt te ontdekken en te proeven van de rondleidingen, workshops en lespakketten die speciaal voor hen werden ontwikkeld. De dynamische en duurzame website www.tripzmetdeklas.be maakt het educatief aanbod rond erfgoed en natuur in de regio eenvoudig doorzoekbaar. Met behulp van verschillende zoekcriteria en zoekfuncties probeert TriPZ leerkrachten wegwijs te maken in het zeer diverse aanbod van onze enthousiaste en geëngageerde streekpartners.

Op de website vind je:

  • Vast en tijdelijk educatief aanbod rond erfgoed, kunst, natuur, landbouw, …
  • Rondleidingen, workshops, educatieve pakketten, uitleenmateriaal, …
  • Leuke schoolprojecten
  • Nieuws op maat van leerkrachten
  • Subsidiemogelijkheden
  • Tips voor vervoer

Neem zeker eens een kijkje en laat je verbazen door wat onze regio te bieden heeft. Wil je graag op de hoogte blijven van dit project? Volg dan de TriPZ-facebookpagina of schrijf je in voor de TriPZ-nieuwsbrief!

TriPZ is een initiatief van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met tal van lokale partners en met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Vragen? Mail naar info@tripzmetdeklas.be of bel naar Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei (02 451 69 49) of Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei (02 452 60 45).