UITNODIGING: Eindejaarsmarkt Cultuurregio PZ

30.10.2018

Het is weer zover, het erfgoedwerkjaar loopt bijna op zijn einde. Volgens de traditie organiseren de Erfgoedcel en de IOED in december hun jaarlijkse eindejaarsdrink. Dit jaar bundelen we de krachten samen met de Regiobib PZ en de Cultuur- en Gemeenschapscentra uit de regio en organiseren we i.s.m. de Gemeente Sint-Pieters-Leeuw een eindeJAARsMARKT!

OPENING

ZONDAG 2 DECEMBER 2018, 10u-14u

LOCATIE

TREFPUNT LAEKELINDE, Lotstraat 6, Sint-Pieters-Leeuw

PROGRAMMA

Gezellige jaarmarkt met eet- en erfgoedkraampjes

Ontdek de nieuwste erfgoedpublicaties van de erfgoedverenigingen uit de streek en ga langs bij één van de kraampjes voor een hapje en drankje, jaarmarktstijl!

Voorstelling werking Cultuurregio

Erfgoedcel, IOED, Regiobib, Cultuurregio....geraak je er soms niet meer aan uit? Ontdek op onze stand hoe de Erfgoedcel, de IOED, de Regiobib en de cultuur- en gemeenschapscentra in de toekomst gaan samenwerken.

Initiatie boogschieten op liggende wip (m.m.v. De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde)

Leer de kneepjes van het vak van de Sint-Sebastiaansgilde, een eeuwenoude vereniging uit Sint-Pieters-Leeuw. 

Bewonder het Brabants trekpaard (m.m.v. Thomas Van Laer)

Het Brabants (Belgisch) Trekpaard werd onlangs erkend als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed. Wat is er zo speciaal aan de paarden? En hoe worden ze verzorgd? Kom het ontdekken!

Win een mooie prijs bij de Kramballekesworp

De Kramballekesworp is een echte traditie op de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw. Ook op onze eindejaarsmarkt kan je een prijs vangen! En in 1 haverklap kom je ook te weten wat we allemaal gepland hebben in 2019!

Bezoek de bibliobus (m.m.v. Gemeentebestuur Beersel)

Geen tijd om naar de bib te gaan? Dan komt de bib naar ons! We hebben de bibliobus van de gemeente Beersel op bezoek. Stap op de bus en snuister tussen de boeken.

Live tekenen door Redlobster

Lobke Rondelez komt langs op de eindeJAARsMARKT en tekent live hoe ze ons evenement beleeft. Misschien ben je als bezoeker dus een deel van haar (kunst)werken!

INSCHRIJVEN

Wil je onze eindeJAARsMARKT bijwonen en meeproeven van de lokale specialiteiten? Schrijf je in via annelien@erfgoedcelpz.be voor 23 november. Deelnemen is gratis!Reageer

Downloads