UPDATE: Alweer een nieuw inventarisatietraject van start!

27.03.2019

Het mag geweten zijn: de vrijwilligers die wekelijks samenkomen in de kerken van Ledeberg, Wambeek en Oudenaken om er het religieus erfgoed in kaart te brengen werken hard! Dankzij hun enthousiasme en engagement rollen de inventarisatiefiches van de band.

De Sint-Pieter-in-Bandenkerk in Oudenaken, waarmee we eind januari startten, is zo goed als helemaal doorgelicht. Tijdens de komende twee samenkomsten zullen we nog enkele textilia inventariseren en nog wat foto's van het religieuze meubilair maken. Daarnaast plannen we ook nog een bezoek aan de klokkentoren en de pastorij. Op die manier zijn we zeker dat we niets over het hoofd zien!

Sinds deze week komen we ook samen in de Sint-Laurentiuskerk in Sint-Laureins-Berchem. Deze kerk, die op een boogscheut van die van Oudenaken ligt, wordt beheerd door dezelfde kerkfabriek en kent dezelfde situatie: er gaan momenteel geen erediensten meer door. Ook hier is de nood aan een erfgoedinventaris groot. Dankzij de bereidwilligheid van de vrijwilligers, kerkfabriek en gemeente kon dit traject vlot worden opgestart. Wij zijn alvast benieuwd welke stuks en weetjes we hier gaan ontdekken!

Reageer