UPDATE: Een impulsbedrag tot 500 euro voor jouw activiteit rond mobiliteit en erfgoed!

11.02.2013

Mobiliteit is een actueel thema. Of het nu gaat om de werken voor het GEN-project, de eventuele nieuwe tramlijnen in onze regio of de fileproblemen op de Brusselse ring, mobiliteit kan heel wat stof doen opwaaien. Ook vroeger gaf mobiliteit regelmatig voer tot gespreksstof. De regio Pajottenland & Zennevallei heeft dan ook een rijke vervoersgeschiedenis: van het Brabants trekpaard tot de boerentram en van Romeinse heirbanen tot de E40, mobiliteit bepaalde steeds het uitzicht en de identiteit van deze regio.

In het kader van het project ‘Terug in de MobiliTIJD’ ondersteunt Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei activiteiten en projecten rond erfgoed en mobiliteit. Je kan voor jouw project een impulsbedrag tot 500 euro ontvangen.

In 2012 werden dankzij het impulsbedrag al heel wat activiteiten georganiseerd. Een tentoonstelling over de aanleg van de spoorweg en de veranderingen die dit meebracht voor het dorp in Sint-Martens-Bodegem, een wandelparcours langs de trage wegen van Dilbeek of een evenement met volkswagen-oldtimers in Gooik. Het is allemaal mogelijk!

Meer weten? Het project ‘Terug in de mobiliTIJD’ loopt nog tot december 2013. Alle informatie kan je hier vinden.

Reageer