UPDATE: Erfgoedplusdag was een succes.

01.02.2013

Heel wat erfgoed uit onze regio leidt een verborgen bestaan. Daarom sloegen Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, de Provincie Vlaams-Brabant en het Zuidwestbrabants Museum uit Halle de handen in elkaar voor de organisatie van een contactdag rond erfgoed en digitalisering. Vooraan op de agenda stond de website erfgoedplus.be. Dankzij deze website kunnen organisaties op een eenvoudige manier hun erfgoed beheren, maar ook online tonen.

Tijdens deze dag konden geïnteresseerden met elkaar kennismaken, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan verschillende erfgoedworkshops. Tot slot kregen de deelnemers een exclusieve rondleiding in de kelders en op de zolder van het historische stadhuis en langs de gerestaureerde basiliek.

Erfgoedplus.be is gratis beschikbaar voor alle organisaties en verenigingen met een erfgoedcollectie uit de regio Pajottenland & Zennevallei. Ook lokale muziekverenigingen, sportclubs, etc. kunnen zo met hun speciale stukken aan de slag. Ben je ook nieuwsgierig? Neem alvast eens een kijkje op onze erfgoedpluspagina of www.erfgoedplus.be of neem vrijblijvend contact op met Koen.

Labels: update, erfgoedplus

Reageer