UPDATE: Nieuw vrijwilligersproject van start

15.07.2015

Deze zomer starten we met een nieuw vrijwilligersproject in de Erfgoedcel.

Het Pajottenland en de Zennevallei is rijk aan immaterieel erfgoed. Na onze fototentoonstelling en publicatie 'Erfgoed&Zonen' willen we verder inzetten op ICE in onze werking. 

In 2015 en 2016 reizen we samen met onze vrijwilligers de regio rond om de tradities die bij ons leven in kaart te brengen. De vrijwilligers gaan hiervoor langs bij heel wat organisaties en personen voor een interview en het maken van foto's en film.  Aan de hand van deze interviews krijgen we een beter zicht welke tradities er allemaal leven en wie zich ermee bezig houdt.

Daarnaast willen we met deze informatie de tradities en hun dragers ook in de kijker zetten voor het grote publiek via verschillende kanalen. Zo zullen de resultaten bijvoorbeeld in het magazine Penzine en de website www.immaterieelerfgoed.be ontsloten worden. Ook op Erfgoeddag 2016 willen we deze tradities in de kijker zetten. Dit beloofd een boeiend project te worden, denk maar aan alle brouwerijen, processies en volksporten die in de regio te vinden zijn!

Reageer