UPDATE: Ternatse bevolking kiest mee welke erfgoed- en natuurplekken digitaal ontsloten worden

13.12.2017

Pilootgemeente Ternat laat de burger zelf mee bepalen welke de meest interessante plekjes van de gemeente zijn.

Nog tot 15 januari kan iedereen mee bepalen welke 10 plekjes er in de gemeente Ternat voorzien zullen worden van een informatiebordje met QR-code. Op basis van een longlist kan je via de website of ter plaatse in de bib kiezen welke landschappen, monumenten en gastronomische aanraders volgens jou de moeite waard zijn in Ternat. De gemeente werd immers eerder dit jaar door de partners van het project “Ontdek Pajot-Zenne” geselecteerd om als eerste gemeente ook ter plaatse via QR-codes toeristisch te worden ontsloten.

Ontdek Pajot-Zenne

Het project “Ontdek Pajot-Zenne” verzamelt interessante plekjes uit de regio via een gebruiksvriendelijke website: iedereen kan zelf locaties, wandelingen, evenementen en foto’s toevoegen. Met deze webstek willen Toerisme Pajottenland-Zennevallei, Pajottenland+, Erfgoedcel en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei de streek ten zuid-westen van Brussel beter bekend maken als recreatieve bestemming bij het grote publiek. Na de creatie van de website in 2014 en de postkaarten in 2017, is het in 2018 de beurt aan een heuse QR-campagne.

Ternat als pilootgemeente

Het valt misschien niet steeds op als je er snel doorrijdt, maar in Ternat krioelt het van bijzondere plekken en mensen: het kasteel van Kruikenburg, het dorpscentrum van Wambeek, het Lombeekse Hertigembos, lokale producenten die kruiden of fruit kweken, ja zelfs de Assesteenweg die ooit een Romeinse weg was.

Naast een plek op www.ontdekpajotzenne.be wil de gemeente ze ook duidelijk in het straatbeeld laten zien. Iedereen kan nog tot 15 januari mee de 9 locaties die via QR-codes zullen ontsloten worden kiezen. Bepaal dus mee welke interessante locaties in Ternat, Wambeek en Sint-Katarina Lombeek voorzien zullen worden van een bordje met QR-code en win! Onder de deelnemers verloten we immers o.a. een aankoopbon voor streekproducten, 5 bijenhotels en tal van boekenpakketten over Pajotse bezienswaardigheden en interessante weetjes!

Meer informatie over de verschillende plekje en online stemformulier:
https://bibternat.be/2017/12/12/stem-voor-jouw-favoriete-plek-in-ternat-en-win/

Foto: ccbysa Olivia De Vos

Reageer