VORMING: Inspiratie-uitstap vrijwilligerswerking naar het Huis van Alijn

11.02.2013

In het kader van de week van de vrijwilliger (2 tot 10 maart)

Vrijwilligers werven, motiveren en aan boord houden is niet altijd even evident als professionele organisatie. Er bestaan reeds heel wat publicaties, handleidingen en vormingen over vrijwilligers-management maar vaak werkt een goed voorbeeld meer inspirerend.

Op woensdagnamiddag 6 maart brengen we daarom een bezoek aan het Huis van Alijn. Het museum voor het dagelijks leven in de 20ste eeuw is er in geslaagd om de afgelopen jaren een mooie vrijwilligerswerking op poten te zetten. We ontdekken hoe zij dit aangepakt hebben en wat hun ervaringen zijn. Al meer weten over de vrijwilligerswerking van het Huis van Alijn? Neem hier een kijkje.

Ook andere goede voorbeelden komen aan bod! In het stadsarchief in Halle werd in 2004 gestart met een vrijwilligerswerking. Momenteel zorgt een goed draaiende vrijwilligerswerking met 12 enthousiastelingen ervoor dat heel wat werk verzet wordt! De medewerkers vertellen ons meer over de do’s and dont’s. We luisteren ook naar een getuige over het inzetten van vrijwilligers voor erfgoedregistratie (erfgoedplus), in de gemeente Lanaken is een team van ongeveer 30 vrijwilligers actief.

Bedoeling is om elkaars vrijwilligerswerking te leren kennen, ervaringen te delen en de discussie aan te gaan!

 

PRAKTISCH:

Wanneer: Woensdag 6 maart 2013 van 12u tot 16u (met lunch!)

Locatie: Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent

Bereikbaarheid:

Met het openbaar vervoer: Trein naar Gent-Sint-Pieters. Aan het station neemt u tramlijn 1 tot aan de halte ‘Gravensteen’. U bent nu op het Veerleplein, neem de Kraanlei (langs het water). Na 200 meter vindt u het Huis van Alijn aan uw linkerzijde.

Met de auto: Komende van de E40 of E17 neemt u de afrit Gent-Centrum en volgt u de P-route naar Parking Vrijdagmarkt. In deze parking kan u uw wagen betalend parkeren en bent u vlakbij het museum.

Voor wie: Iedereen is welkom. We richten ons in de eerste plaats tot professionele erfgoedorganisaties die met vrijwilligers (willen) werken (musea, archieven, gemeentediensten,…), maar ook andere organisaties met interesse zijn welkom!
In mei 2013 organiseren we een inspiratiesessie specifiek voor vrijwilligersorganisaties.

Inschrijven is gratis, stuur een mailtje naar karen@erfgoedcelpz.be en dit ten laatste op woensdag 27 februari. Opgelet het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen!

Labels: vrijwilligerspz

Reageer

Downloads