Wat doen we?

Je kan bij ons terecht voor:

Ondersteuning voor erfgoedprojecten

De Erfgoedcel biedt vooral inhoudelijke ondersteuning rond cultureel erfgoed. Ben je op zoek naar partners, advies, expertise,...? Contacteer ons!

Op zoek naar logistieke ondersteuning? Op ons prikbord vind je het materiaal dat de erfgoedcel maar ook andere organisaties in de regio ter ontlening aanbieden. 

In beperkte mate biedt Erfgoedcel PZ ook financiële ondersteuning in het kader van thematische trajecten via impulsbedragen. Hier vind je meer info. 

Vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

Heb je interesse in lokaal cultureel erfgoed en zin om de handen uit de mouwen te steken bij de Erfgoedcel of een andere erfgoedvereniging uit de regio? Neem dan contact met ons op! De Erfgoedcel kan steeds hulp gebruiken in het kader van thematische trajecten, voor administratie en communicatie of publieksprojecten! Houd zeker onze nieuwsbrief en website in het oog voor recente vrijwilligersvacatures. Maak hier alvast kennis met ons vrijwilligersteam

Ontlenen van expo's en educatief materiaal

Ben je nog op zoek naar randanimatie bij een evenement, een tijdelijke tentoonstelling of wil je het cultureel centrum of de parochiezaal eens anders inkleden? Ontleen gratis één van onze mobiele tentoonstellingen

Rond erfgoed werken in de klas? Ontleen dan één van de educatieve pakketten van Erfgoedcel PZ: gratis, plezierig en leerrijk! 

Ontlenen van behoud & beheer-materiaal

Bij de erfgoedcel kan je ook geheel kosteloos een hele selectie aan hulpmiddelen ontlenen om je erfgoedcollectie te registreren en beter te bewaren. Van fotografieset tot museumstofzuiger, via de website www.uitleendiensterfgoed.be krijg je een volledig overzicht van het aanbod en kan je gemakkelijk materiaal reserveren. Deze dienstverlening kadert binnen het proefproject 'Uitleendienst Erfgoed' van FARO.

Een netwerk van erfgoedwerkers en -organisaties

Op regelmatige basis organiseert Erfgoedcel PZ samenkomsten tussen de heemkundige kringen, de archieven, musea, .... Op zoek naar een erfgoedpartner in het kader van een traject? Laat het ons weten. Wij spreken ons netwerk aan!

Ontdek zeker ook ons prikbord. Hier vind je projectideeën van organisaties in de regio. 

Vormingen en ontmoetingen

Schrijf je in op de sectornieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vormingen, inspiratiemomenten en workshops die wij organiseren!

Advies bij al jouw erfgoedvragen en voorstellen!

Twijfel niet, neem contact met ons op!