Zet mee het erfgoed uit Pajottenland Zennevallei op de kaart!

31.03.2020

Een internetverbinding en kennis over je omgeving ... meer heb je niet nodig om het erfgoed in Pajottenland Zennevallei mee op de kaart te zetten. Maak foto's van je omgeving, interessante objecten in je collectie ... en laad ze op op Wikimedia Commons. Of schrijf zelf een artikel op Wikipedia, de grootste online encyclopedie.

Covid-19 of niet: een frisse neus halen is gezond. Neem tijdens je wandeling of fietstochtje je fototoestel mee en fotografeer je omgeving: kapelletjes, kerkjes, oude bomen, ruines ... en plaats deze foto's nadien op Wikimedia Commons. Op dit kaartje heb je een handig overzicht van de plaatsen, objecten ... uit onze regio die op Wikipedia reeds zijn ontsloten.

Heb je oude, vreemde ... objecten bij je thuis? Maak er dan een foto van! Of misschien heb je wel eindelijk tijd nu om die oude foto's, prentkaarten ... te digitaliseren?

Of wat dacht je van een artikel schrijven op Wikipedia? Of een bestaand artikel aanpassen met nieuwe of juistere informatie? Het kan allemaal en je hoeft er nergens voor naar toe te gaan.

Zin om mee te doen? Laat het ons zeker weten door in te schrijven via deze link.

Hulp nodig? Op 7 (voormiddag) en 21 (namiddag) april organiseren we onze eerste webinars "Schrijven voor Wikipedia" en staan we je virtueel bij met tips en tricks. Inschrijven kan via info(a)erfgoedcelpz.be

En nadien? Wel dan gieten we o.a. alle info beschikbaar op Wikipedia in QR-codes die we aanbrengen in het landschap. Zo vindt straks iedereen alle juiste informatie over het rijke erfgoed in onze streek in een handomdraai.